January 21, 2004 - 10:25 PM
Jikke Heineman
from Netherlands
Ik brand elke dag een kaarsje, met de hoop dat ze zo snel mogelijk thuis komen!
Liefs Jikke

January 22, 2004 - 10:02 PM
Wil Koolhaas
from Netherlands
Ik wens jullie ongelooflijk veel sterkte toe!!
Wil Koolhaas

January 23, 2004 - 11:26 AM
Dineke en Ad
from Netherlands
Beste Corry en Eef,
elke dag kijken we weer in het Welsh Dragon gastenboek, hopend op nieuws. We hebben jullie ook op TV gezien, in het programma vermist. Heel veel sterkte toegewenst!
Weet dat we met jullie meeleven, hopen en bidden.
Dineke en Ad.

January 27, 2004 - 12:16 PM
fam. Dumans
from Netherlands
Iedere dag denken we aan jullie en aan de jongens. Iedere dag hopen we op nieuws... We wensen jullie veel warmte en kracht toe!
Lieve, hartelijke groeten,
fam. Dumans - Haarlem

Januari 2004
Elly
from Netherlands
Door de Spaanse Rescue wordt extra gezocht door een met infra-rood uitgerust vliegtuig naar Jan Jaap en Hein langs de Noord- en Westkust van Spanje. Beloofd is dat zij dit enkele weken zouden blijven doen. Een beloning werd uitgeloofd aan de vissers.

February 01, 2004 - 05:33 PM
ton van der weijden
from Netherlands
hoewel de e-mail berichten nu langzaam minder worden, betekent dat helemaal niet dat iedereen die eerder een e-mail verzond zich heeft neergelegd bij het wegblijven van hein en Jan Jaap. integendeel! al die mensen, en ook ik, denken niet minder aan hen dan voorheen. ook al is de realiteit dat de kansen op terugkeer tot een minimum zijn geslonken, het denken aan hen en hun familie is er bepaald niet minder om! ouders en familie van hein en Jan Jaap: heel veel sterkte.

February 01, 2004 - 08:54 PM f
am derks
from Netherlands
Beste fam.van Jan Jaap en fam. van hein
Onze gedachte blijven bij jullie en hopen nog op een teken van de jongens heel veel sterkte
Hendrie, Jeantte, Iris en Tom Derks

February 02, 2004 - 04:30 PM
Bart Jansen
from Netherlands
Beste familie en vrienden van Jan Jaap en Hein.
Ik heb Jan Jaap als collega-instructeur maar een paar keer gesproken bij Zeilschool Haringvliet; maar daarbij maakte hij als jonge durfal wel veel indruk. Zo zou hij 'r z'n hand niet voor omdraaien een boot buitenom in drie weken naar de Middellandse Zee te brengen... Ik vond het al knap dat íe met 17 lesgaf aan volwassenen op kajuitjachten. En keurig aanleggen ook; niet altijd even makkelijk. Een bijzondere vent.
Veel respect voor Uw zoekacties en veel sterkte gewenst!
Bart Jansen

February 03, 2004 - 07:29 PM
Sebastiaan van Vliet
from Netherlands
Namens de Prins Willem Wildevaard wensen wij de Familie van Jan Jaap en onze voorganger Hein veel sterkte en wij hopen natuurlijk op een goede afloop.

February 04, 2004 - 12:15 PM
Evert en Corry
from Netherlands
Verslag zoektocht Spanje, Op aanwijzingen zijn Elly, Evert en Corry op 20 januari naar Spanje (La Coruna) gevlogen om daar de volgende dag met een helikopter te gaan zoeken.

Het was rustig weer en er was goed zicht. Helaas niets gevonden wel werd er een oranje voorwerp door de verrekijker gezien maar naar later bleek was dat een zoekgeraakte container. Na 3 uur zoeken zijn wij naar de kustwacht van La Coruna gegaan om verslag uit te brengen, daar waren zij onder de indruk van ons zoeken en beloofden nogmaals alles in het werk te stellen om vanuit de regering een zoekpoging te doen. Later bleek dat er een officieel verzoek uit Nederland moest komen anders kregen zij geen toestemming. Na veel inspanningen van Politie en Tros-Vermist is dit ook werkelijk in gang gezet. Op 22 januari om 20.15 is er met een rescue helikopter gezocht. Helaas zonder enig resultaat, zelfs geen container. Wij hebben echt nog alles geprobeerd en een uitgebreid verslag volgt in het logboek.
H. groet van Evert en Corry

February 06, 2004 - 02:35 PM
NMB
from Netherlands
Dit moet toch verschrikkelijk zijn, iedere dag kijk ik of er nieuws is, mensen laten we alsjeblieft blijven schrijven in het gastenboek om te hopen op nieuws van de Welsh Dragon. Ook al is er geen nieuws, ieder bericht is welkom. Families Toxopeus en Bart heel veel sterkte.
Een onbekende (maar erg meelevende)

February 07, 2004 - 10:41 PM
Bert Stoel
from Netherlands
Ik heb al een hele tijd niet meer in het gastenboek geschreven, wat niet inhoud dat we minder interesse hebben. Dagelijks raadpleeg ik deze site. Ik deel de mening van voorgaand bericht. Ik hoop dat dit soort berichten een steun is voor de families Toxopeus en Bart. Ook onze zeilschool leeft nog steeds erg mee en er gaat geen dag voorbij dat er geen gesprek gaande is over Jan Jaap en Hein. Minder berichten op deze site wil niet zeggen dat de mensen aan het vergeten zijn.
Ik wens iedereen sterkte toe in deze....

February 10, 2004 - 11:35 AM
Paul Muschter
from Netherlands
Als zeiler kijk je elke dag naar buiten, om te zien wat voor weer het is. Vervolgens surf je naar de welsh dragon site om te kijken of ze er al zijn. Pas daarna kan de dag beginnen...
Afgelopen weekend ben ik naar een lezing geweest van mensen die 2 jaar rond de wereld gezeild hebben. Het is fijn om te horen dat het hele - onbekende - publiek bekend is met JJ en Bart en zo meeleeft.
Zeker de artikelen in 'Zeilen' en op de tv laten veel - veelal onbekende mensen - meeleven met de zoektocht en het lange wachten op onze vrienden.
Veel sterkte voor alle familie en vrienden van onze vrienden.
Paul Muschter, zeilschool haringvliet collega.

February 10, 2004 - 11:51 PM
a.wijbrandi/aegir watersport
from Netherlands
ik heb met veel interesse en medeleven de zoektocht naar deze jongens gevolgd ik kende ze beide alhoewel niet persoonlijk. het doet mij erg veel pijn alleen al als ik denk aan het verdriet dat jan en de familie toxopeus op dit moment moeten voelen, ik wens hun dan ook heel veel sterkte toe. wellicht is er nog hoop.

February 13, 2004 - 08:45 AM
Ed & Carla s/y Bolero
from New Zealand
Lieve Corry en Evert, familie Bart, Emma en alle meelevenden,
Iedere dag zijn de jongens en jullie in onze gedachten! Ook hier leven de ned./nz zeilers mee. Wonderen bestaan!!! Geef de moed niet op, hoor!
Liefs en een hartelijke groet vanuit Nelson

February 13, 2004 - 03:10 PM
Arianne
from Netherlands
Ook ik blijf bijna elke dag op de website kijken. Ja, wonderen bestaan, dat weet ik, en daar willen we ons denk ik allemaal wel aan vasthouden. Maar het gaat ook erg lang duren. Ik heb groot respect voor de vasthoudendheid van jullie, als familie, waarmee jullie toch doorzoeken, en je niet weg laat sturen als officiële instanties vinden dat er genoeg gezocht is.
Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte.
gr. Arianne.

February 14, 2004 - 11:07 AM
nanda
from Netherlands
Beste Eef, Corry en fam. Bart
Ik wil jullie laten weten dat er ook hier in Hoofddorp nog elke dag aan de jongens wordt gedacht. We leven met jullie mee. sterkte.
Veel liefs Nanda en familie.

February 16, 2004 - 09:19 PM
Heleen Streuper
from Netherlands
Beste familie en vrienden van Jan Jaap en Hein, al maanden kijk ik bijna dagelijks op het internet of er nog nieuws is... Ik ken Jan Jaap niet. Hein eigenlijk ook niet goed, alleen van gezicht uit de vergadering. Maar dat maakt niets uit wat betreft de situatie...dit is vreselijk, dit gun je niemand...De onzekerheid, de angst, de onmacht... Ik wil iedereen alle sterkte toewensen en ik hoop dat jullie steun bij elkaar en bij God kunnen vinden in deze moeilijke periode... Groetjes, Heleen Streuper

February 17, 2004 - 04:15 PM
Ramón van Wingerden
from Netherlands
Ik blijf met jullie meeleven, ook al ken ik de jongens niet!

February 17, 2004 - 04:59 PM
NMB
from Netherlands
Hallo allemaal,
Waarom waarom waarom en waar zijn ze toch???? Iemand moet toch iets weten, of er moet toch ergens een aanknopingspunt zijn? Wat is de zee dan groot........ Families Bart en Toxopeus, ik hoop dat alle autoriteiten van de verschillende landen jullie allemaal vreselijk helpen. Alles is beter dan niets kunnen doen. Sterkte

February 18, 2004 - 11:18 PM
anita snoeck
from Netherlands
even een berichtje om te laten weten, dat we met onze gedachten alsmaar met jullie meeleven en hoe waardeloos het voelt om te weten wat jullie allemaal moeten doormaken. sterkte anita en keesjan snoeck

February 20, 2004 - 10:45 AM
arie kuijvenhoven
from Netherlands
Nagenoeg dagelijks kijk ik op de website. Want zelfs een enkele aanwijzing over de gang van zaken zou nu al veel betekenen. Een beetje zekerheid is verre te verkiezen boven wanhoop. Ik kan de fam. Bart en Toxopeus niet meer dan sterkte wensen.

February 20, 2004 - 01:04 PM
Nico de Wit
from Netherlands
Het volgen van jullie ervaringen en belevenissen leest als een spannend avontuur, we kijken hier heel veel naar. Machteloosheid voelen we omdat we weten dat het allemaal echt gebeurt en jullie daardoor in onzekerheid blijven over het lot van de mannen. Nogmaals veel sterkte,
Nico de Wit & collega's

February 20, 2004 - 03:05 PM
Frouk Segaar
from Netherlands
In "Scuttlebutt Europe", een dagelijkse uitgave "Scuttlebutt Europe is a digest of sailing news and opinions, regatta results, new boat and gear information and letters from sailors. Contributions welcome, send to editor@scuttlebutteurope.com", las ik dat er weer van allerlei schepen vertrokken vanaf de franse westkust en engeland richting de "grote zee". Is ook deze zeilers gevraagd uit te kijken naar Hein en JJ dan wel naar de Welsh Dragon?
Surf dagelijks, en wens jullie sterkte.
Frouk

February 20, 2004 - 10:14 PM
paul frank moerman
from Netherlands
Hallo Evert en Corry,
Ik ga een weekje skiën met vrienden in Canada. Als ik over de oceaan vlieg zal ik naar beneden kijken voor jullie. Dan sta ik er tenminste weer even bij stil. Veel sterkte. Paul Frank

February 27, 2004 - 01:35 PM
Sylvia
from Netherlands Ik wou even zeggen dat wij allemaal heel erg met jullie meeleven, en nog steeds hoop hebben dat ze terug komen.
Heel veel sterkte, liefs, sylvia

February 27, 2004 - 02:16 PM
Paul Muschter
from Netherlands
Deze maand (maart nummer 2004, pag. 23) staat er weer een artikel in 'Zeilen'.
Onze vrienden zouden in de nacht van 3 op 4 november de scheepvaartroute schuin oversteken. De mogelijkheid dat ze daarbij overvaren zijn wordt niet uitgesloten. Dit kan een heel mogelijke oorzaak zijn. Zeker omdat de stroomvoorziening en verlichting niet helemaal goed werkten. De zware depressie die onze vrienden ook getroffen zou kunnen hebben, zou echter pas op 5 of 6 november de mannen bereikt hebben.
Wat is waarheid, wat is wijsheid?
Fam. Bart, Fam. Toxopeus, vrienden en kennissen; heel veel sterkte in deze onzekere periode van 116 dagen.
Paul Muschter, collega zeilschool haringvliet.

February 27, 2004 - 05:12 PM
Daan Merklebach
from Netherlands
Enkele malen per week kijk ik even op deze site om te zien of er al iets bekend is van Hein (oud collega) en Jan Jaap wiens moeder ik ken van haar winkel. Wat moet het waardeloos zijn om zo machteloos te moeten afwachten.
Veel oud collega's van Hein (KOTUG) leven erg met jullie mee. Ik wil Jan en Mariska, en Corry en Evert bij deze heel veel sterkte wensen.
Daan Merkelbach (KOTUG)

February 29, 2004 - 10:18 PM
henk,merel marian.
from Netherlands
lieve corry en eef,
net zoals zo velen denken wij dagelijks aan jullie en bekijken wij de site iedere dag als ik bij anita ben hebben we het erover als ik op stal bij bram ben hebben we het erover als ik mijn buren (ervaren zeilers) tegenkom hebben we het erover zij hebben dat stukje in het zeilblad ook gelezen het enige wat we kunnen doen is jullie heel veel sterkte wensen en met zo velen zijn we jullie niet vergeten en denken steeds aan jullie
viel liefs henk, merel en marian

March 01, 2004 - 10:55 AM
Floris en fam...
from Netherlands
Hoi Jan en alle andere fam.leden,
Middels deze weg wil ik eenieder veel sterkte toewensen!
In mijn dagelijks gebed zijn jullie aanwezig om voor kracht te vragen.
Hou jullie haaks!!

March 04, 2004 - 01:00 PM
martje hoofs
from Portugal
Lieve Corry en Evert, elke keer weer als ik deze site open hoop ik op goed bericht. Hoe moet het voor jullie zijn! Elke dag, elke minuut hopend op dat ene goede bericht. Ik leef met jullie mee en wens jullie vee sterkte

March 04, 2004 - 06:13 PM
Kitt & Ria
from Belgium
Beste Corry, Evert en Emma
Net als velen met ons bekijken Ria en ik nog bijna dagelijks de website hopend op nieuws en net als velen weten wij eigenlijk niet meer wat we nog moeten zeggen.
Geen bericht betekent niet dat wij jullie vergeten zijn of er in berusten!
Heel veel sterkte toegewenst en tot snel aan de Molendijk.

March 05, 2004 - 09:58 PM
Shawn Craenen
from Netherlands
Beste ouders van jan jaap en de fam. bart
ik leef met jullie mee en elke keer als ik in het kanaal of rond de kust van zuid engeland vaar hou ik nog steeds een extra oogje voor jullie open in de hoop dat ik ze zie. en dat blijf ik ook doen tot het moment dat ze terug zijn wat hopelijk snel zal gebeuren. in mijn hart ben ik bij ze om ze de weg te wijzen net als waarschijnlijk de rest van de vrienden kennissen en familie leden.
Sterkte
Shawn Craenen

March 05, 2004
Elly
from Netherlands
P&O waarschuwt al haar schepen die varen op de Atlantische route uit te kijken naar boot of vlot. Ook Dirkzwager heeft toegezegd hun schepen te instrueren. Het Havenbedrijf Rotterdam waarschuwt alle schepen met wie ze contact hebben.

March 08, 2004 - 10:45 PM
bernhard
from Netherlands
Ik las eerder in het gastboek iets over dat ze door een schip overvaren zouden kunnen zijn. Ze zouden ook door een monstergolf getroffen kunnen zijn. Niet geheel ondenkbaar, omdat ze in stormachtige condities terecht zijn gekomen.
Bernhard.

March 09, 2004
Elly
from Netherlands
Engelse Motorclub organisatie wordt ingeschakeld door vriend van Jan Jaap en Hein om uit te kijken naar de 2 zeilers in ziekenhuizen en havens.

March 15, 2004 - 09:51 AM
Herman & Marja
from Netherlands Wij snappen er nog steeds niets van, Hein zou komen eten als hij terug was "Belgisch bierpotje" met kabouterbier natuurlijk. Wij missen hem, en wensen de fam. Bart ongelooflijk veel sterkte toe.
Liefs, Herman en Marja

March 16, 2004 - 11:42 PM
Frank Braakman
from Netherlands
Onvoorstelbaar dat de mannen niet zijn teruggekeerd.
Wie houdt daar nou rekening mee? Zomaar, van het ene op het andere moment weg? We moeten zo langzamerhand met het ergste rekening gaan houden. Dat doen Arjen en Mieke al langer, weet ik.
Ik had nog hoop, maar het realisme gaat de overhand nemen.
Welk scenario is er nog te bedenken met een gunstige afloop?
Ik zou er wat voor over hebben om me in die knoestige vuisten van Hein te begraven, de "sterkste man van Antwerpen".

Dat verhaal vertel ik nog regelmatig. Als ik het juist heb, kwam hij op een keer een kroeg in Antwerpen binnen. Daar versloeg hij de kampioen van Antwerpen met handjedrukken. Dat verbaasde me niks. Ik zie hem nog Mieke zo met één arm uit het water trekken tijdens een zeiltocht op het IJsselmeer. Wat een beest! Een knuffelbeest, wel te verstaan. Hein, ik mis je.

Al zagen we elkaar niet veel, ik had altijd veel sympathie voor je. Het wil maar niet wennen, het idee dat je er niet meer zou zijn. Moeten we nog in wonderen geloven? Zo ja, hoe lang nog? Minstens 3x per week klik ik deze site aan. Wetend dat er geen goed nieuws staat, anders zou ik dat direct van Arjen gehoord hebben. Maar toch, tegen beter weten in open je de site........ Het is gewoon verschrikkelijk. Ik denk aan de mannen, ik knuffel alle nabestaanden, Arjen en Mieke + mama Bart in het bijzonder, aangezien ik die persoonlijk ken.
eel veel liefs, Frank

March 16, 2004
Elly
from Netherlands
Alle gegevens over Jan Jaap en Hein zijn doorgestuurd naar engelse vrijwilligers organisaties die vermiste personen opsporen d.m.v. hun website en door foto's met gegevens op melkpakken e.d. te verspreiden.

March 18, 2004 - 12:19 PM
Lobke
from Netherlands
"Niet iedereen kan een held zijn
Er moeten ook mensen gered
De truc is dansen op de gulden middenweg
En dat red ik nog maar net..
Niemand die vertellen kan
Waarom en waarom jij?
En ik want ik ben er nog
k sleep me naar de voordeur
En dan kijk ik is de middenweg al vrij?"
Heel veel sterkte,
We leven allemaal met jullie mee
fam Berkmeier

March 21, 2004 - 11:01 AM
Cora en Rien van Elswijk
from Netherlands
Lieve Corry en Evert.
Gisteren vierde mijn moeder haar verjaardag en daar hoorde ik van Elma van deze site.
Jullie zijn nog steeds in onze gedachten en wensen jullie ongelofelijk veel sterkte.
Hartelijke groeten van Rien en Cora.

March 22, 2004
Elly
from Netherlands
Op verzoek kijkt het Kadaster in haar gegevens naar schepen en lijndiensten die varen op de route.

April 04, 2004 - 01:44 PM
Marcel
from Netherlands
Morgen is een moeilijke dag, ook dan denken we aan jullie.
Sterkte

April 05, 2004 - 07:51 AM
Marianne
from Netherlands
Lieve Evert en Corry,
Ik wil jullie vandaag heel veel sterkte wensen.
Een dag waarop het gemis extra voelbaar is.
Liefs Marianne

April 08, 2004 - 12:23 PM
Stefan
from Netherlands
175 dagen en 20 uur....
Ook na zo'n lange tijd geen berichten, van niemand.
Heel veel sterkte en ik, zoals vele anderen, kijk nog steeds vaak hier op deze site om te zien of er misschien, wellicht, toch nog iets gevonden wordt.
Stefan

April 11, 2004 - 10:42 PM
Dineke en Ad Pontier
from Netherlands
Beste Eef en Corry, nog altijd geen nieuws.
Weet dat we nog elke dag aan jullie denken.
Heel veel sterkte met de Paasdagen.
Dineke en Ad Pontier

 

Vorige deel    Volgende deel    Home