Op deze site wordt de berichtgeving over de laatste reis van de Welsh Dragon en vermissing van beide bemanningsleden voortgezet.
De oude site was tijdelijk opgezet om de reis te volgen, maar nu de reis geen einde zal kennen, moest die worden stopgezet.
Er is een nieuw gastenboek opgezet, zodat u uw berichten weer kunt achterlaten.
De berichten uit logboek en beide vorige gastenboeken zijn samengevoegd door Elly en Pim van Hemert, als een  herinnering aan Jan Jaap Toxopeus. De tekst hiervan vindt u ook op deze site, zodat alle relevante informatie van de oude site hier te lezen blijft.
 

Voor diegene die de voorgeschiedenis van de dramatisch verlopen reis van de Welsh Dragon nog niet kennen, volgt hier een korte inleiding:
Op 8 oktober 2003 vertrokken Hein Bart en Jan Jaap Toxopeus naar Savannah in de Verenigde Staten om daar een boot, genaamd Welsh Dragon, op te halen en deze over te varen naar Hellevoetsluis.
Helaas is er tijdens de overtocht een ongeluk gebeurt, waardoor de kiel onder de Welsh Dragon is weggeslagen en de boot is omgeslagen. Sindsdien is er geen teken van leven van beide bemanningsleden ontvangen en moet er helaas vanuit worden gegaan dat ze zijn overleden.
Tijdens de overtocht en gedurende een jaar na de vermissing is er via de oude site veel informatie doorgegeven en hebben veel mensen gereageerd via een gastenboek, wat nu op deze site vervolgd wordt.

 

Lees en/of schrijf hier in het nieuwe gastenboek.

Van de berichten uit het oude logboek is zowel een versie met foto's als een zonder zonder foto's  gemaakt.
Voor de mensen die geen snelle internetverbinding hebben,  is elke versie zowel in zijn geheel als ook in delen toegankelijk.
Hieronder kunt u uw keuze maken.

Tekst versie:Versie met foto's:

geheel               
Oktober 2003
November 2003 deel 1
November 2003 deel 2
December 2003 deel 1
December 2003 deel 2
Januari en Februari 2004
Maart en April 2004
Mei tot September 2004

geheel
deel 1
deel 2
deel 3
deel 4
deel 5
deel 6
deel 7
deel 8
deel 9
deel 10
deel 11

Home