November 01, 2003 - 06:35 PM
Jan Bart
from Netherlands
Dagrapport Welsh Dragon 1/1/03 18.00uur
positie: 45-11 N 039-20 W
afgelegde mijlen over 24 uur: 185
gemiddelde snelheid over 24 uur: 7.7 kn
zeemijlen afgelegd: 2200
zeemijlen nog te gaan: 1800
vaart over de grond: 7.0 kn
koers over de grond: 070 graden
wind: NW 7
luchtdruk: 1041 mb
temperatuur overdag/nacht: 15/5
weer: bewolkt
zicht: goed
golfhoogte: 2 m
deininghoogte: 3 m
zeilvoering: genua 3 als grootzeil + stormfok
aantal in etmaal waargenomen schepen: 0
gezondheid: goed
sfeer a/b: goed
zeilplezier over 24 uur: kan beter
bijzonderheden: topsnelheid: 15.6 kn !! Als ze deze snelheid houden zijn ze binnen 10 dagen thuis maar dat is geen haalbare kaart natuurlijk. Jan Jaap vertelde dat het soms wat lastig sturen is op het moment. Het waait best hard en de golven komen onder een moeilijke hoek in. Als ze te hoog varen lopen ze uit het roer en als ze te laag varen lopen ze het risico van een klapgijp. Ik opperde om de fok weer gewoon als fok te hijsen maar JJ zei dat ze dan langzamer zouden gaan en dat ze liever het wat lastiger sturen voor lief namen.

November 02, 2003 - 01:59 PM
René van der Stoep
from Netherlands
Hallo zeebonken!
Mijn eerste pogingen om jullie website te bereiken liepen helaas op niets uit. Naar ik via de mail van jouw moeder, Jan Jaap, begreep is dit een bekend probleem. Maar vandaag heb ik met veel belangstelling jullie reisverslag gelezen. Het lijkt me, ondanks de tegenslagen waar jullie melding van maakten, toch een fantastisch avontuur! Ik hoop dat jullie verder een plezierige en vooral "behouden vaart" naar Hellevoetsluis zullen hebben. Ik zal de trip in ieder geval met veel belangstelling volgen.
Groeten uit Geersdijk,
René van der Stoep

November 02, 2003 - 06:49 PM
Wiebe Zuidema
from Netherlands
Hi boys(mannen werd me te gek)
Er is me gevraagd iets leuks te schrijven voor jullie dus daar komtie:
Gods onmisbare zegen wensen wij jullie toe op deze reis uiteraard moeten jullie zelf ook je stinkende best doen. kom goed thuis.
Groeten Wiebe en Verginia.

November 02, 2003 - 08:10 PM
Jan Bart
from Netherlands
Dagrapport Welsh Dragon 2/1/03 18.00uur
positie: 45-39 N 036-11 W
afgelegde mijlen over 24 uur: 140
gemiddelde snelheid over 24 uur: 5.8 kn
zeemijlen afgelegd: 2340
zeemijlen nog te gaan: 1660
vaart over de grond: 6.0 kn
koers over de grond: 070 graden
wind: ZW 6
luchtdruk: 1032 mb
temperatuur overdag/nacht: 10/5
weer: bewolkt
zicht: matig
golfhoogte: 2 m
deininghoogte: 3 m
zeilvoering: genua 3 als grootzeil
aantal in etmaal waargenomen schepen: 2
gezondheid: goed
sfeer a/b: goed
zeilplezier over 24 uur: gaat wel, weer eens windkracht 6
bijzonderheden: geen Komende twee dagen krijgen ze windkracht 8-9 uit het westen, later weer iets afnemend. Ik vroeg Jan Jaap of ze daar klaar voor waren en het antwoord luidde zelfverzekerd "Ja hoor". Ik heb ze aangeraden een iets zuidelijker koers te sturen want dan blijft de meeste wind ten noorden van ze.

November 02, 2003 - 08:46 PM
Familie de Jong
from Netherlands
Goedenavond hier Rotterdam!
Hier waait het windkracht 7, wij zijn heel benieuwd hoe het er bij jullie nu uit ziet want wij krijgen depressie na de andere. Hoe ver moeten jullie nog tot Lands End want daarna kan je een beetje uitrusten.
Groeten,
Opa Harry en Oma Nel, tien kinderen en twintig kleinkinderen.

November 02, 2003 - 09:44 PM
ems
from Tonga
hehe ik ben er weer jj ik hou van je.
kom maar naar huis 't heeft al lang genoeg geduurd. ps. er is nog een goede rede om snel naar huis te komen en dat is dat ik een heeeeeeeel leuk cadeau heb gekregen van hans en el + peet en circe en (aaf) + an en ar + carolina + tantes en ooms.
en dat is heel leuk! zo! dus kom nou maar naar huis toe ik mis je!
groetjes aan hein

November 03, 2003 - 07:18 AM
John Veling
from Netherlands
Hoi Hein en J.J.,
Jan schrijft in z'n laatste dagrapport: "bijzonderheden: geen" en direct in de volgende zin:" de komende dagen wordt wk 8-9 verwacht"..., nou dan vliegen bij ons de pannen van de boerderij af. Als rechtschapen landrot lijkt me wk 9 toch wel een hele bijzonderheid in zo'n notendopje (sorry Jan, het blijft een notendop ook al is het een 39 voeter!).
Op het moment dat ik dit schrijf zitten jullie wellicht in die vliegende storm en wachten we hier in spanning op Jan's volgende dagrapport met uiteraard goede berichten. Hou 'm recht zo die gaat en blijf erin geloven! Sterkte.
John & Karin

November 03, 2003 - 09:24 AM
Jan Bart
from Netherlands
reactie op bericht van John Veling
Hallo John,
Jan Jaap had geen bijzonderheden te melden maar mijn opmerking over mogelijke windkracht 9 die ze gaan krijgen was niet bagatelliserend bedoeld. Windkracht 9 is inderdaad heel veel wind en ik hoop ook dat ze het niet krijgen. Aan de andere kant is het een gegeven dat de kans bijzonder klein is dat je die windkracht niet een keer te verwerken krijgt tijdens zo'n oversteek en dus is alles aan boord er wel op berekend.
groeten, Jan

November 03, 2003 - 07:14 PM
Jan Bart
from Netherlands
Dagrapport Welsh Dragon 3/11/03 18.00uur
positie: 45-44 N 032-20 W
afgelegde mijlen over 24 uur: 150
gemiddelde snelheid over 24 uur: 6.25 kn
zeemijlen afgelegd: 2490 zeemijlen nog te gaan: 1510
vaart over de grond: 6.0 kn
koers over de grond: 090 graden
wind: W 7
luchtdruk: 1020 mb
temperatuur overdag/nacht: 10/2
weer: bewolkt
zicht: goed
golfhoogte: 2 m
deininghoogte: 3 m
zeilvoering: genua 3 gereefd
aantal in etmaal waargenomen schepen: 0
gezondheid: goed
sfeer a/b: goed
zeilplezier over 24 uur: koud
bijzonderheden: accu's raken leeg In de USA zijn 2 nieuwe accu's geplaatst en nu blijken die toch inmiddels dusdanig slecht dat de motor er niet meer op start. Dat betekent dat die ze ook niet meer kan opladen want hij kan helaas niet met de hand worden gestart. Het is op zich niet zo'n probleem want de Iridiumtelefoon heeft nog zat spanning en er is een hand- GPS aan boord die als ze hem per dag een half uurtje aan zetten nog minstens een maand functioneert. Verder is er een handmarifoon aan boord waarmee ze schepen kunnen oproepen. Maar in het Engelse Kanaal kan de boel beter weer in orde zijn dus lopen ze waarschijnlijk Falmouth of Brest aan als tussenstop. Woensdag ontstaat volgens de verwachtingen een tamelijk felle depressie zo'n 400 mijl ten Westen van de Welsh Dragon maar als ze goede snelheid richting het oosten houden ontwijken ze de sterkste winden daarvan.

November 03, 2003 - 07:22 PM
Zvonko Tkauz
from Netherlands
Hallo Hein (Jan Jaap),
Ik ben pas laat op de hoogte gesteld van jullie avontuur, maar ik moet zeggen het is weer een beste. Ik hoop dat je genoeg sexnoten bij je hebt om de tocht te maken! Op dit moment zou ik me niet aan de graadmeting van je zure lappen durven wagen. Met andere woorden... vergeet ze niet af en toe uit te hangen!
Het gaat jullie goed en hopelijk gaat alles voor de wind!
groet,
de Zvonko's

November 04, 2003 - 09:54 AM
Zeilschool Haringvliet
from Netherlands
Beste JJ en Hein,
Ik lees dat jullie flinke wind hebben. Ben zelf wel eens met een vrachtschip een reis van het Kanaal naar Philadelphia in de winter gegaan.
Ik was toen behoorlijk onder de indruk van de golfhoogten. Je vaart echt van de ene depressie in de andere.
Ik hoop dan ook dat het aan boord leefbaar is en wens jullie een goede 2e helft toe.
Bert/Robert

November 04, 2003 - 02:13 PM
mam en miek
from Netherlands
Hoi jongens,
tip van mam doe je donzeslaapzak om je lijf en onder je jack + daarbij een fles warm water, sauna effect bereikt?
see You M&M

November 04, 2003 - 09:46 PM
Jan Bart
from Netherlands
Als gevolg van zowel letterlijke als figuurlijke communicatiestoornissen heb ik vandaag geen contact gehad met Hein en Jan Jaap. Gisteren had ik een hele slechte verbinding met ze en had min of meer afgesproken dat ze vandaag om 12.00 uur zouden bellen. Door een kapot getrokken telefoonlijn zat half Hellevoetsluis vandaag zonder telefoon en ik dus ook. Ze hebben vandaag een windje 4 uit het westen gehad dus hopelijk hebben ze wat rust gehad. Morgenavond krijgen ze weer vrij veel wind uit het zuiden maar dat waait vrij snel over. Ik hoop dat ik morgen weer een rapportje kan mailen.

November 05, 2003 - 07:43 PM
Jan Bart
from Netherlands
woensdag 5 november 19.00 uur
Helaas, weer geen bericht van Hein en Jan Jaap. Maar ook geen noodberichten dus wat dat betreft is geen bericht goed bericht. De laatste keer dat ik ze sprak zeilden ze voor de wind in een afnemende wind. Volgens de weerberichten hebben ze gisteren niet meer dan windkracht 4-5 gehad met goed weer dus dat is geen probleem geweest. Het probleem met de stroomvoorziening heeft wellicht toch ook al langer problemen gegeven met het opladen van de satelliettelefoon maar ook andere storingen zijn uiteraard denkbaar. Ik denk dat de kans groot is dat we voorlopig niets van ze vernemen dus kunnen we met z'n allen voorlopig weinig anders doen dan maar afwachten.

Hein had voor vertrek al gezegd dat hij dacht dat dat het grootste nadeel was van het hebben van dagelijks contact; "het thuisfront raakt er aan gewend en als ik de telefoon uit m'n handen laat vallen en hij doet het niet meer denken ze allemaal dat we zijn afgeborreld". Hij had liever gezegd "Ik zie jullie allemaal weer over een week of zes". Op dit moment hebben ze vermoedelijk windkracht 8 uit het zuiden die langzaam naar west draait en morgenavond sterk afneemt. Het weer voor de komende zes dagen ziet er goed en rustig uit. Wel krijgen ze mogelijk een paar dagen weinig of geen wind of wind tegen dus de vaart zal er een beetje uit raken. Eind volgende week zouden ze een haven moeten kunnen aan doen.

November 06, 2003 - 05:20 PM
pim
from Netherlands
nou, nou, zo maken jullie het wel spannend!
Ik ben toch blij dat ik niet als ballast gevraagd ben, in 1e instantie dacht ik dat het wel in een dag of 7 zou kunnen (geen verstand van zeilen dus) maar nu krijg ik toch steeds meer bewondering voor deze zeilers.
Als ze beslist elektra en nieuwe zeilen nodig denken te hebben kunnen ze vandaag op de azoren aankomen (bochtje van 3 dagen naar het zuiden) maar voor zover ik JJ ken zal die wel zeggen dat het juist lekker gaat, zo rechtdoor met wind van achteren. In dat geval zitten ze nu op 45,30N 20,00W en zijn ze in 2 dagen onder Z-England. Dus Emma even volhouden.
Groeten aan allen

November 06, 2003 - 06:30 PM
Jan Bart
from Netherlands
Beste Pim, Je geschatte positie voor vandaag zou nog kunnen kloppen maar ik ben bang dat ze geen 16,5 knopen gemiddeld gaan varen. Dan zouden ze inderdaad binnen 2 dagen het Kanaal kunnen bereiken. Het is natuurlijk koffiedik kijken maar ik denk dat ze op z'n vroegst midden volgende week een haven zouden kunnen aan lopen.
Jan

November 07, 2003 - 01:05 PM
Elly Penning de Vries-van Hemert
from France
Nu we toch niets meer te doen hebben dan alleen afwachten moeten we maar weer een gokje wagen. Volgens de zeilexperts doen JJ en Hein midden volgende week een haven aan, dat zou dus de 12e november betekenen. Nu we allemaal verloren hebben met tijd van binnenkomst in Nederland breiden we de gamble maar uit met een voorspelling van de eerste haven die ze aandoen en de binnenkomst in Nederland. Ik gok op a.s. maandag voor de eerste haven en woensdag de 19e feestelijke binnenkomst in Hellevoetsluis, dan is JJ op tijd om de 20ste november mee uit eten te gaan. Jongens houdt vol en nog veel zeilplezier de laatste dagen. PS ik hoop dat Emma en JJ het nog even volhouden zonder elkaar.
Groetjes, Elly

November 07, 2003 - 10:02 PM
nels
from Netherlands
Hallo
Ik hoop dat er niet nog meer tegenslag krijgen dan dat ze tot nu toe hebben gehad. 21-11-2003 12.00 uur met zon komen ze aan in hellevoetsluis. Jan hebben ze eigenlijk nog contact met anderen schepen gehad. gr nels

November 07, 2003 - 10:23 PM
Jan Bart
from Netherlands
Hallo Nels,
Voor zo ver ik weet niet. Anders zou ik het op de site hebben gezet. Hein had voor vertrek wel gezegd dat als de telefoon het zou begeven hij als dat kon een passerend schip zou vragen of die een berichtje naar huis zou willen doorgeven. Maar nu ze zonder stroom zitten hebben ze alleen nog een handmarifoon. Deze werkt op pennlites die ze misschien willen sparen voor als ze echt nodig zijn. Overigens heeft zo'n handmarifoon lang zo'n groot bereik niet als de vaste marifoon dus moet een passerend vrachtschip echt dichtbij langs varen. Op de oceaan houden zeilschepen en vrachtschepen elkaar nu eenmaal op ruime afstand dus van deze mogelijke communicatie moeten we het voorlopig ook niet hebben.

November 08, 2003 - 01:40 PM
Evert Toxopeus
from Netherlands
Aan boord v d TOTEM op de kaart gekeken en uitgezet zijn ze 10-11 om 1800 +/- 50 nm van Engelse kust dus kunnen ze 11-11 een haven binnen lopen [Falmouth]
1 dag om bij te komen en reparatie, en dan nog 2,5 dag naar Stellendam
Ik verwacht ze in het weekend wel thuis, de bedoeling is dat ik ze met de TOTEM op zee op ga halen en het laatste stukje mee op te varen naar Stellendam
Er kunnen genoeg liefhebbers mee
Hoe en wanneer laat ik later op deze site weten
Groeten Evert

November 08, 2003 - 02:03 PM
ems
from Unknown
dat mee varen lijkt ons heel leuk, maar hoelang zijn we dan onderweg? (een/twee dagen?) groetjes emma.

November 09, 2003 - 10:42 AM
nels
from Netherlands
hoi
lijkt me geweldig om mee te gaan de zeebonken tegemoet varen.
Jan heb jij enig idee waar ze ongeveer zouden kunnen zitten.
gr nels

November 09, 2003 - 04:41 PM
Jan Bart
from Netherlands Nels,
De laatste keer dat ik ze sprak zeiden ze dat ze de eerste de beste Engelse haven zouden binnen lopen en dat zou Falmouth kunnen zijn. Het zou kunnen dat ze zich 400 mijl WZW van Falmouth bevinden.

November 10, 2003 - 01:03 PM
Jan Bart
from Netherlands
Oké,
Ik zal ook een gok wagen voor wat betreft de aankomst van Hein en Jan Jaap in de eerste de beste Engelse haven (Falmouth). Na zorgvuldig het weer over de afgelopen dagen te hebben bestudeerd ben ik tot de conclusie gekomen dat ze sinds een week geleden een gemiddelde snelheid van 6,25 knopen zouden kunnen hebben gevaren. Op basis daarvan kom ik uit op aankomst om 18.00 uur onze tijd op dinsdag 11 november in Falmouth. Als ze echter vorige week dinsdag een gemiddelde van 5 knopen hebben gevaren i.p.v de veronderstelde 7 knopen op een koers van 85 graden i.p.v. de door mij geadviseerd koers van 100 graden dan is de depressie die ze donderdag de zesde over zich heen kregen met het centrum ten zuiden van ze gepasseerd en hebben ze ten minste een dag lang zeer veel wind op de kop gehad. Dat betekent dat ze dan in het gunstigste geval pas op de plaats hebben kunnen maken. Verder zou het kunnen dat ze daarna een dagje heel rustig aan hebben gedaan om te rusten, spullen te drogen etc. Ze lopen dan dus zomaar 3 dagen achter op mijn schema.
Ik beschouw 6,25 knopen gemiddeld over de afgelopen week dus als een absoluut hoogst mogelijke snelheid. Het kan net zo goed 4 knopen zijn en dan komen ze pas zondag aan.

November 10, 2003 - 11:19 PM
Ronald en Tanja
from Netherlands
Pas gister erachter gekomen dat deze website bestaat. Fantastische trip, en jullie gaan als een speer. Hou ook de laatste mijlen de zaak aan de gang. Goede aankomst.

November 11, 2003 - 12:01 AM
Maarten
from Spain
Hallo Jan, Hein en JJ,
Jullie maken het wel spannend zo zonder contact. Wanneer ze bij de kust komen kunnen ze vast wel met de handmarifoon contact maken, dat zal dus wel niet zo lang meer duren. In elk geval krijg ik genoeg tijd om bij jullie te komen koffiedrinken na de reis, want wij worden verkocht in Spanje, dus ik verwacht over een paar maanden (werkloos) terug naar Nederland te komen.
Sterkte nog verder voor Hein en JJ. Jan, jou bel ik gauw.
Maarten

November 11, 2003 - 12:04 AM
maarten
from Spain
Gok: Gezien het voor de kust altijd langer duurt dan je denkt, denk ik dat ze om 00:30u op 12 november aankomen. Hebben ze net Sint Maarten gemist.

November 11, 2003 - 02:15 PM
Zvonko Tkauz
from Netherlands
Iedereen doet nu een gok wanneer Hein & JJ veilig en wel van zich laten horen en\of aankomen.
Maar bestaat er al een pool? En wat is de inzet?

November 11, 2003 - 08:09 PM
Annemieke
from New Zealand
En? Is er al wat bekend? Iets van contact geweest? De 11e november is alweer bijna voorbij.

November 11, 2003 - 08:42 PM
pim
from Netherlands
zo langzamerhand snap ik dat zeilplezier wel, een beetje liggen wachten op wind ja! vooruit pak die peddels en zoek een telefooncel

November 12, 2003 - 05:22 AM
nels
from Netherlands
He, het heeft nu lang genoeg geduurd hein bel even anders zit ik er voor de tweede keer naast.

November 14, 2003 - 10:03 AM
Mieke
from Netherlands
Hallo, hallo
Een ding is zeker, sintmaarten hebben ze gemist, en de sinterklaas boot halen ze ook niet meer in, wanneer ze dan aan komen? zondag, dat is een mooie dag

November 14, 2003 - 10:09 AM
Evert Toxopeus
from Netherlands
Een verhaaltje om ons zelf en de rest gerust te stellen. Met de Totem rond de wereld gingen we er van uit zo rond de 100 nm per dag te zeilen. Gemiddeld kwam dat uit, wilden we opschieten zetten we er een motor bij We waren met 7 schepen totaal verschillend van elkaar. De meeste met 2 of 3 man, dan is de behoefte om te racen minder, maar je wilde wel voor blijven. Door de wisselende wind kracht [totem ging als een speer bij wind kracht 8] zat er bij bv 28 dagen varen maar 1 dag verschil tussen de aankomst. Dus geef ik ze een paar dagen extra, want ze kunnen geen motor bij zetten en de zeilvoering zal niet optimaal meer zijn Het belangrijkste is dat ze genoeg eten en drinken bij zich hebben. Ze zullen moeten vissen en dat valt meestal niet mee, vaak ga je net iets te hard of de vis is net ergens anders Als ze na 3-11 gemiddeld 100nm maken dan moeten ze 19-11 in Stellendam zijn Maar ik dat ze iets eerder van zich laten horen
vr gr Evert

November 14, 2003 - 09:24 PM
hans
from France
Zo is 't Evert geen paniek nog even geduld en mochten ze in La Rochelle aanzwabberen op 'n kale fok dan brengen wij ze wel even naar huis.
hans en ellen

November 17, 2003 - 04:33 PM
Bert/Robert en de rest van het team
from Netherlands
Wat is de laatste stand van zaken???????????
Bert/Robert

November 17, 2003 - 06:01 PM
Jan Bart
from Netherlands
Aan allen die de site volgen, Helaas nog steeds geen bericht van Hein en Jan Jaap. Voor wie dat wellicht niet weet; de boot is voorzien van alle mogelijke veiligheids- en reddingmiddelen waaronder een reddingvlot en een EPIRB (emergency position indicating radio beacon) dat in geval van nood geactiveerd kan worden en dan via een satelliet een signaal naar schepen en reddingstations stuurt waardoor direct bekend wordt wie in nood is en precies waar.
Ik beschouw het feit dat ze de epirb niet hebben geactiveerd nog steeds als "geen bericht, goed bericht". Bepaalde omstandigheden of schade aan onderdelen van de boot kunnen heel goed de gemiddelde snelheid hebben gehalveerd zonder dat Hein en Jan Jaap in gevaar zijn. Aan de andere kant wil ik ook niet voorbij gaan aan het feit dat we redelijkerwijs zouden mogen verwachten dat we inmiddels iets van ze hadden moeten kunnen vernemen en heb daarom gisteren de kustwacht op de hoogte gesteld van de stand van zaken.
Die hebben in eerste instantie onderzocht of er nog ongeïdentificeerde noodsignalen of andere bijzonderheden gemeld zijn hetgeen niet het geval is en hebben een bericht aan de scheepvaart en andere instanties verstuurd met het verzoek uit te kijken naar de Welsh Dragon.
De onzekerheid en bezorgdheid zijn zenuwslopend maar op dit moment kunnen we helaas niets anders doen dan afwachten, hopen en bidden.
Jan

November 17, 2003 - 08:36 PM
Arie Quik
from Netherlands
Jan, Sterkte. Als je kunt houd ons dan op de hoogte.
Groet Arie

November 17, 2003 - 10:06 PM
nels
from Netherlands
Hoi Jan
Ik heb inmiddels al vernomen dat je 10 jaar ouder bent geworden in twee weken, van het wachten op een bericht van de mannen.
We leven met je mee ook ik wordt er gek van.
Ik wens iedereen sterkte met het afwachten op bericht.
gr nels

November 18, 2003 - 12:47 AM
Corry
from Netherlands
Berichtje van de moeder van Jan Jaap:
Jan bedankt voor je verslag, ook was ik heel blij dat je vertelde dat er ruim voldoende voedsel aan boord is. Vandaag heeft Evert met ervaren zeezeilers gesproken en zij zijn het volmondig met hem en ook met jou eens. Toch zou het heerlijk zijn als aan deze onzekerheid een einde kwam.
Wij blijven bidden en hopen op een veilige thuiskomst van Hein en Jan Jaap.
H. groeten, Evert en Corry.

November 18, 2003 - 08:00 AM
John Veling
from Netherlands
Ik ben geen zeiler, laat staan een ervaren zeezeiler, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je op zo'n trip makkelijk op een behoorlijke achterstand gezet kan worden door allerlei oorzaken. En Hein kennende stap die niet zomaar in zo'n ullerig reddingsvlotje en brengt ie de Welsh Dragon kostte wat kost aan wal. We leven, hopen en bidden mee, en sterkte voor alle wachters op een goed bericht.
John & Karin

November 18, 2003 - 10:36 AM
Paul Hoogland
from Netherlands
Kom op jongens, laat wat van je horen!

November 18, 2003 - 04:54 PM
Bram
from Netherlands
hallo allemaal,
Nog even de zeilers succes wensen!
En natuurlijk ook voor alle thuisblijvers in deze spannende tijd. Hopelijk horen we snel wat!
Succes!
gr. Bram

November 18, 2003 - 07:02 PM
Danielle
from Spain
Hallo Allemaal,
Tijd is nogal een relatief begrip, voor mensen op reis heeft dit gegeven een heel andere betekenis (geen) als voor thuisblijvers. Ik hoop dat Jan Jaap volgende week zwaaiend aan komt varen in Nederlandse wateren, stomverbaasd over alle ophef over de vertraging.
Thuisblijvers sterkte, ik leef met jullie mee vanuit zonnig Spanje.

November 19, 2003 - 11:49 AM
Lenie, Piet en Ria
from Netherlands
Hein, Jan Jaap, Jullie brengen wat te weeg hoor...!
Maar we houden maar vast aan "geen bericht goed bericht".
In ieder geval leven we met jullie mee en denken elke dag aan jullie. Hopelijk is dit een ervaring om nooit te vergeten en een verhaal die het op elk feestje goed zal doen!!! Vanuit Krimpen aan de Lek (thuishaven Totem) de hartelijke groeten en hopelijk tot snel.
Tante Lenie, Ome Piet, Ria en Kitt.

November 19, 2003 - 07:55 PM
Robert
from Virgin Islands (British)
Hoi beste mensen. Ik ben niet zo'n ervaren oceaanzeiler (1x de pacific), maar weet wel dat plannen niet alles is als het om zeilen gaat.
Ben wel eens in 15 uur naar Engeland gevaren en heb over de terugweg 32 uur gedaan (en toen was ik niet eens in H'sluis maar in IJmuiden!). Ofwel; als het tegenzit dan kan het ook ineens flink tegenzitten. Even een dagje met de storm meevaren kan zo maar drie dagen terugploeteren worden. Denk ik.
Ik ken Hein en JJ als goede zeilers, dus familie, vrienden en zeilers: Ik onderschrijf jullie bezorgdheid, maar vertrouw tegelijkertijd op een snel bericht van twee enthousiaste zeilers.
Cherio, Robert (
"baas" van JJ en mede-bootjes-nomade van HB).

November 20, 2003 - 12:09 AM
Jan Bart
from Netherlands
Grootschalige zoekactie
Natuurlijk hopen wij allemaal dat Hein en Jan Jaap zeer binnenkort gezond en wel van zich laten horen maar ondertussen wordt toch één en ander ondernomen. RCC (rescue coordination centre) Halifax in Canada is begonnen met een grootschalige zoekactie. Bepaalde vrachtschepen zijn verzocht hun koers zodanig te verleggen dat ze het gebied doorkruisen waarbinnen de mogelijk gevolgde koersen van de Welsh Dragon van de laatst bekende positie naar het kanaal liggen. Verder zullen vanmiddag (20/11) vliegtuigen opstijgen vanaf New Foundland om meermalen dit gebied te doorzoeken. Ook zal een Nimrod helikopter van een Brits RCC vanaf Lands End een bepaald gebied doorzoeken.
Zodra ik relevante informatie heb zet ik het op de site.
Jan

November 20, 2003 - 11:30 AM
Robert
from Netherlands
Goede actie Jan! Sterkte en als ik iets voor je kan doen...

November 20, 2003 - 11:46 AM
Frans Slob
from Netherlands
Bij deze wil ook alle thuisblijvers veel sterkte wensen. Ook ik ken Hein en JJ als "guru's" en ik kan me voorstellen dat je op een reis van 4000 mijl ook veel achterstand kan oplopen op je evt. planning. Verder hoop ik zeker dat de zoekactie iets oplevert, en ik blijf zeker hier op de site kijken voor meer nieuws.
Succes aan allen, Globe_Trotti

November 20, 2003 - 12:01 PM
Willem Bouter
from Netherlands
Sterkte voor alle betrokkenen.
Als iemand weet te spelen met de omstandigheden dan zijn het deze twee wereldzeilers wel!
Willem,

November 20, 2003 - 01:17 PM
Annemieke
from New Zealand
Em, ze vinden hem echt wel hoor.

November 20, 2003 - 02:19 PM
Gon Voorham
from Netherlands
Ook door mij veel sterkte gewenst in deze onzekere periode, we zien ze vast snel weer terug moe maar voldaan, deze ervaren zeezeilers!

November 20, 2003 - 03:45 PM
Ank Groenewold
from Netherlands
Familie en vrienden van Jan Jaap en Hein, ik wens jullie veel sterkte in deze onzekere situatie. Wellicht oponthoud door slecht(er) weer en/of reparaties? Hein en Jan Jaap, ik vertrouw erop, gezien jullie kunde en kennis, dat jullie weer heelhuids opduiken.
Ank

November 20, 2003 - 03:59 PM
elly en pim
from Netherlands
We weten nu weer hoe het is om zonder communicatie door het leven te moeten. Hun eerste schatting was dat de reis 30 dagen zou duren, dat was op 13 oktober. Een storm, dagenlang windstilte, uitgevallen accu, te weinig zeil etc. en dan nog maar 7 dagen over tijd. Die komen echt wel een dezer dagen aan. Dus nog even volhouden allemaal!

November 20, 2003 - 04:52 PM
Hemmo
from Netherlands
Voor alle betrokkenen. Sterkte in deze onzekere tijden. Ik denk aan jullie.

November 20, 2003 - 05:42 PM
Marjolein
from Netherlands Antilles
Mijn gedachten zijn bij Jan Jaap en Hein, en hun familie en vrienden.
Sterkte en moed houden

November 20, 2003 - 05:45 PM
nels
from Netherlands
Hoi, Jan zeer goede actie je kan me dag en nacht bellen als je me nodig mocht hebben
gr nels

November 20, 2003 - 07:01 PM
Jenneke Verkade
from Netherlands
Hoi, ik was vanmiddag bij Joyce een vriendin van mij en een mede zeilinstructrice van Jan Jaap en hoorde het bericht van de vertraging van de reis. Heel veel sterkte ook namens Ammara en de rest van de fam. Meijerink.

November 20, 2003 - 07:15 PM
Maarten
from Spain
Jongens, jeeminee! Het is nu al wel lang stil! Jan, Ik ben met mijn gedachten al dagen bij jou, Hein en Jan Jaap. Ik durf je niet te bellen omdat je nu natuurlijk op andere telefoontjes zit te wachten.
sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte, sterkte,
En als ik iets kan doen...

November 20, 2003 - 07:39 PM
joyce
from Netherlands
Zelf net terug van twee maanden zeilen, wilde ik de vorderingen van JJ op deze site lezen. Helaas begrijp ik dat er geen communicatie meer is en dat de ETA ook al verstreken is. Iedereen die hierdoor in spanning zit, wens ik veel sterkte toe.
Joyce

November 20, 2003 - 08:11 PM
Bernard Barten
from Netherlands
Ben er van overtuigd dat ik binnenkort de spannende avonturen van Hein en Jan Jaap kan aanhoren.
Bernard (mede zeilinstructeur)

November 20, 2003 - 08:16 PM
John van Vliet
from France
Ik ken Hein en Jan Jaap niet persoonlijk, maar wil toch even iedereen sterkte wensen.
John.

November 20, 2003 - 08:22 PM
Jan Bart
from Netherlands
Op dit moment wordt met een Herculesvliegtuig en een Nimrod helikopter gezocht. Dit gaat morgen in ieder geval door. RCC Halifax heeft assistentie gevraagd van Portugal en de Azoren omdat het te doorzoeken gebied meer in hun "rayon" ligt. Ook hebben ze informatie ingewonnen van Herb Hilgenburg, een in Canada bekende expert op het gebied van het routeren van zeiljachten. Hij bleek mijn mening te onderschrijven dat Hein en Jan Jaap op de dag dat het telefooncontact verbroken werd normaal gesproken geen problemen konden hebben gehad met wind en zeegang en dat het mogelijk is dat ze wellicht later schade aan mast of roer hebben opgelopen of andere tegenslag hebben ondervonden waardoor ze veel vertraging hebben opgelopen. Na bestudering van het weer zouden ze onder noodtuig volgens hem pas eind van de maand land kunnen bereiken. Ik heb zelf de vooruitzichten voor de komende zes dagen bekeken en inderdaad ziet het er naar uit dat het nog steeds erg rustig blijft met de wind waardoor ze niet erg zullen opschieten. Voedsel en drinkwater hebben ze als het goed is nog genoeg en zo niet, dan zetten ze de EPIRB maar aan.
Laten we allemaal moed houden.

November 20, 2003 - 08:38 PM
Wouter
from Netherlands
Laten we er, gezien de kennis en kunde aan boord, vanuit gaan dat het goed komt. Aan alle betrokkenen in ieder geval heel veel sterkte toegewenst! Ik denk aan jullie!

November 20, 2003 - 09:10 PM
Prins Willem Wilde Vaart
from Netherlands
Beste Hein en JJ,
Vol verwachting wachten wij op een bericht van aankomst. iedere zaterdag gaat de vraag in de ronde, en? is er al iets bekend? hebben jullie al wat gehoord? Ok, we wachten nog wel even op de stoere verhalen. We wensen jullie nog een behouden vaart en veilige aankomst, groeten, de Mannen van de Boot.
Vincent, Dennis, Wouter, Sebastiaan, Peter en Mario.

November 21, 2003 - 10:24 AM
paul
from Netherlands
Hallo JJ en Hein,
Jullie laten ons aardig in de rats zitten. Jullie gezamenlijke zeilervaring en -kennis zal je weer thuis brengen. Bij een dergelijke grote oversteek kan averij of andere vormen van tegenslag (uitvallen van communicatie) voor vertraging zorgen en veel onzekerheid bij de achterblijvers. Ik ga vanavond voor jullie een kaarsje branden voor jullie veilige en snelle terugkeer en voor een spoedig herstel van de communicatie. Binnenkort een biertje en dan hoor ik graag jullie verhalen.
Sterkte, Paul (collega zeiler)

November 21, 2003 - 11:00 AM
Hanneke Bes
from Netherlands
JJ en Hein,
Hoop dat jullie ons snel een berichtje kunnen sturen. Aan alle betrokkenen, heel veel sterkte.
Hanneke (collega Haringvliet)

November 21, 2003 - 11:17 AM
Pieter Mars
from Netherlands
We hoorden gisteren van de avonturen en ontwikkelingen (dacht dat jullie al lang terug waren). We zullen het met spanning volgen. Succes. Pieter & Kees Radius

November 21, 2003 - 12:06 PM
Ben (collega zeilschool) en Jannie
from Netherlands
Hoi Hein en Jan Jaap,
Uitgaande van jullie zeilervaring en de oude volkswijze "geen nieuws is goed nieuws" vertrouwen wij op een behouden thuiskomst. We denken aan jullie en kijken uit naar jullie reisverslag.
Familie van Hein en Jan Jaap: veel sterkte in deze spannende tijd.

November 21, 2003 - 01:31 PM
adrie
from Netherlands
Hallo Joke
Joke ik mis je de hele week al maar nu na dit lezen van wat er aan de hand is begrijp ik het wel waar je bent .
Ik wens jullie heel veel sterkte liefs adrie

November 21, 2003 - 10:34 PM
Hans en Tini Visser
from Netherlands
Héél veel sterkte en wijsheid de komende weken, laten we hopen op een spoedig en positief bericht. Blijf de site volgen.
J.J. en zeilkameraad als jullie dit lezen, ben ik erg trots op jullie want het blijkt dat er toch wel wat problemen zijn.
Hoop jullie spoedig weer op de site te zien. Behouden vaart: Hans, Tini, Marcel en Edwin Visser

November 21, 2003 - 11:14 PM
Wiebe Zuidema
from Netherlands
Voor iedereen
Ik heb altijd begrepen dat bidden helpt dus laten we dat doen met z'n allen doen. Sterkte

November 21, 2003 - 11:55 PM
prins willem zeeverkenners
from Netherlands
Wij leven mee en staan stil bij de gevoelens van de beide families en in het bijzonder bij Jan, de contactpersoon bij deze. Aan de bekwaamheid van beide mannen wordt niet getwijfeld en wij hopen dat er spoedig duidelijkheid komt. Indien gewenst, wij hebben ook goede kontakten bij onze Marine en mogelijk zijn daar ook nog lichtpunten. Veel sterkte en jullie weten mij te vinden Jan Wik.

November 22, 2003 - 12:51 AM
Floris
from Netherlands
Hein, hoop je snel weer bij Jan en zijn fam. aan het werk te zien en te spreken.
J.J., ik ken je niet maar wens je het allerbeste toe.
Alle fam. en kennissen, laat aub de hoop niet varen.
Floris.

November 22, 2003 - 10:44 PM
Barry
from Netherlands
Hein we hopen je snel weer op de boot te zien, Want je wordt gemist!!! Tot snel, je weet ons wel in spanning te houden!!
groetjes Barry

November 22, 2003 - 10:51 PM
nels
from Netherlands
Hoi jan
Ook bij de Hjc leven ze mee ze hebben er zelfs een kleine samenvatting op de site gezet. (onder nieuws)
gr nels

November 23, 2003 - 10:35 AM
Stichting G.A.T 1852
from Netherlands
Ook de familiestichting Toxopeus leeft intens mee. Hopelijk kunnen we in onze nieuwsbrief een verslag met een positief einde opnemen. G.M.B.Toxopeus redacteur nieuwsbrief v/d stichting

November 23, 2003 - 02:20 PM
Jan Bart
from Netherlands
Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd informatie te vinden over het wel en wee van Jan Jaap en Hein maar helaas heeft dat tot op heden niet tot resultaat geleid. Het zoeken gaat echter door en vooral het blijven doen van oproepen aan de scheepvaart om uit te kijken wordt als belangrijk gezien. Elk schip kan natuurlijk een relatief klein gebied doorzoeken maar hoe meer schepen er extra goed uitkijken hoe groter de kans dat een van die vele schepen iets vindt. De mogelijkheid dat Hein en Jan Jaap op 3 of 4 november om wat voor reden dan ook in het reddingvlot hebben moeten stappen zonder de EPIRB te hebben kunnen activeren wordt als reëel beschouwd. Rekening houdend met wind en stroom is berekend waar ze zich dan nu zouden kunnen bevinden en aan het zoeken in het gebied rond die positie wordt speciale aandacht besteed.

November 23, 2003 - 02:49 PM
pim
from Netherlands
Jan, bedankt voor je bericht, maar ik heb er vertrouwen in dat ze op halve zeilkracht komen aanwaaien en vandaag of morgen land zien.

November 23, 2003 - 02:51 PM
Kitt & Ria
from Netherlands
Beste Corry, Evert en Emma
We leven met jullie mee en hopen snel goed nieuws over Jan Jaap en Hein te ontvangen.
Misschien is het een idee om via de media landelijke bekendheid te geven aan de zoektocht, in de hoop dat er meer mogelijkheden beschikbaar komen.
Veel sterkte Kitt en Ria.

November 23, 2003 - 03:06 PM
John & Elma Smits
from Netherlands
Wij bidden en hopen op een behouden thuiskomst van de twee zeezeilers.
John, Elma, Werner en Jesper

November 23, 2003 - 03:44 PM
Eggo en Gerdine Streuper
from Netherlands
Hallo, Joke,Jan en Mieke,
wat maken jullie spannende dagen mee zeg.
We leven met jullie mee en bidden voor een behouden thuiskomst van Jan Jaap en Hein. De broeders en zusters van de vergadering in Heemstede leven ook met jullie mee. Ik denk dat Jan en Rie zo'n beetje de hele dag door bidden voor jullie. Vanmorgen in de samenkomst hebben we dat met elkaar gedaan.
We bidden dat God jullie ondanks de situatie wat rust en vertrouwen wil geven en vergeet niet dat God altijd bij ons is. Groeten Eggo en Gerdine.

November 23, 2003 - 05:45 PM
nels
from Netherlands
Hoi jan Wordt er niet meer gezocht met vliedtuigen of helikopters.
gr nels

November 23, 2003 - 06:21 PM
jaap en martha jonkers
from Netherlands
Namens Jaap, die zich beroepshalve in het Middellandse Zeegebied bevindt, voor alle betrokkenen heel veel sterkte, en met name voor Hein en Jan Jaap, in deze zo angstige en onzekere dagen. De reactie van Jaap was er een van verbijstering en vol ongeloof. Wij denken aan jullie, maar je voelt je zo machteloos. Wij denken aan jullie.

November 23, 2003 - 07:10 PM
ria en jack overdijk
from Netherlands
Al ben ik vanmorgen langs geweest om te vragen hoe het was en wij een beetje op de hoogte zijn willen wij jullie in deze dagen veel sterkte toewensen en de hulp en zegen van God ,dat Jan Jaap en zijn metgezel veilig terug komen.

November 23, 2003 - 07:57 PM
Peter en Margo Stoop
from Netherlands
Wij wensen alle familieleden, vrienden en kennissen heel veel sterkte in deze moeilijke dagen

November 23, 2003 - 10:52 PM
Maarten Moerman
from Netherlands
Veel sterkte toegewenst in deze onzekere tijd. Hopend op een goede afloop, Maarten Moerman, Maasgroep 18

November 24, 2003 - 09:04 AM
arie kuijvenhoven
from Netherlands
Veel sterkte in deze onzekere dagen. Arie Kuijvenhoven

November 24, 2003 - 10:04 AM
Gert Knaap
from Netherlands
Beste Evert en Corry
We zijn nu twee weken weg maar proberen regelmatig op deze pagina de berichten te volgen.
We wensen iedereen veel sterkte en hopen op een spoedig bericht van de twee reizigers.
Gert, Hetty en Leonie Knaap

November 24, 2003 - 10:14 AM
Cees Vroege
from Netherlands
Hallo Jan Bart, J.J. en Hein.
Wat een akelig spannende tijd. Technisch begrijp ik niet goed waarom jullie geen enkel teken hebben ontvangen. Maar gezien de ervaring en de instelling van J.J. en Hein verwacht ik dat ze toch met wat schade een dezer dagen de engelse kust zullen aanlopen. Ik wens je sterkte Jan Bart en leef met je mee.
Cees Vroege

November 24, 2003 - 10:23 AM
robert en yvonne
from Netherlands
We leven mee met alle mensen die in spanning wachten. Gisteren hebben we in de dienst voor jullie gebeden en dat blijven we doen in de hoop op goed bericht

November 24, 2003 - 10:28 AM
Hanneke Bes
from Netherlands
Jan Jaap en Hein,
Nog maar een berichtje met het idee, dat alle berichtjes samen de lijn lang genoeg maken om ze naar huis te trekken.
Jan Jaap en Hein, jullie worden door een ieder gemist, dus kom naar huis.
Alle betrokkenen, blijf hoop en kracht houden.

November 24, 2003 - 10:47 AM
ds. P.J. van Helden
from Netherlands
Beste mensen, Evert en Corry,
Het moet voor jullie een vreselijk onzekere tijd zijn, zo lang al zonder bericht van Jan Jaap en zijn begeleider. Ik hoop en bid met jullie dat er snel bericht van hen komt. Heel veel sterkte, P.J.v.Helden

November 24, 2003 - 11:21 AM
familie Kersten
from Netherlands
Beste Corry en Evert.
Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Wij leven met jullie mee.
Tineke, Kees sr, Kees jr.

November 24, 2003 - 11:36 AM
Frans en Bep van Balen
from Netherlands
Hallo Cor, Evert, en alle anderen familie en vrienden.
Voor ons onbegrijpelijk dat J.J. en Hein zo verloren zijn geraakt, hopelijk komen er spoedig positieve berichten. Iedereen sterkte.

November 24, 2003 - 12:02 PM
Maarten
from Spain
Dit bericht stond afgelopen vrijdag in BBC-nieuws op internet:

"Coastguards help in yacht search
Falmouth Coastguards are helping to search for a yacht which has gone missing during an Atlantic crossing. The Welsh Dragon was due to sail into her home port 16 days ago. The Dutch registered 11-metre long vessel is being skippered by an ex-maritime engineer and a 17-year-old boy. Both are experienced sailors. The alarm was raised by the skipper's family who have not had any contact with the yacht since 2 November."

Het zegt niet meer dan we weten, maar in elk geval wordt er in de wereld meegedacht.
Nogmaals heel veel sterkte, ik voel erg met jullie mee.
Maarten.

November 24, 2003 - 02:29 PM
Zeilschool Haringvliet
from Netherlands
Wij (hele team zeilschool haringvliet) maken ons erg ongerust.
We hopen, zoals alle anderen op dit forum, dat we snel wat zullen horen. We leven erg mee met beider families.
Bert/Robert/Hemmo/ Esther

November 24, 2003 - 02:41 PM
Frans Slob
from Netherlands
ppfffff, ze houden het wel spannend die jongens daar, maar we houden allemaal zeker hoop dat ze een dezer dagen gezien worden of ergens in engeland aankomen. Voor alle betrokkenen nogmaals heel veel sterkte en geluk.
Frans
Globe_Trotti rules the waves

November 24, 2003 - 03:06 PM
Noortje Jonkers
from Netherlands
Dear all,
Via deze weg wil ik Hein, Jan Jaap, hun familie en andere betrokkenen enorm veel sterkte toewensen tijdens deze zenuwslopende tijden. Wellicht dat de vele reacties van zo veel mensen iedereen zullen sterken in de zoektocht. May they have fair winds!

November 24, 2003 - 04:19 PM
gerbrand janssen
from Netherlands
beste allemaal
beide jongens maken het wel spannend.
leef geheel met beide families intens mee.
heel veel sterkte en hopend op een goede afloop.
gerbrand janssen

November 24, 2003 - 04:35 PM
Zvonko Tkauz
from Netherlands
Jan,
Elke keer als ik langs het water rij kijk ik naar ze uit.
Ik weet zeker dat ze snel aan de horizon zullen opduiken.
Zvonko

November 24, 2003 - 07:08 PM
Ome Jan en tante Bep
from Netherlands
Lieve Corry, Eef en Emma,
Wij leven met jullie mee, we bidden dat jullie de kracht mogen krijgen om deze zorgen te kunnen dragen.
De Here zij jullie nabij.
Veel liefs en sterkte
Oom Jan en tante Bep

November 24, 2003 - 07:45 PM
Leo
from Netherlands
'k heb het gehoord. Bidden helpt voor wat dan ook. 'k zal het doen. Gods sterkte en warmte voor alle betrokkenen.

November 24, 2003 - 08:15 PM
Marjolein
from Netherlands Antilles
Broertje, kom nou naar huis, en neem Hein mee !! Het wachten duurt zo lang !!

November 24, 2003 - 08:32 PM
Cees Aalders
from Netherlands
Ik wens de familie en vrienden veel sterkte toe in deze onzekere tijden.

November 24, 2003 - 09:02 PM
Gert Jan
from Netherlands
Familie en vrienden, Heel veel sterkte toegewenst. Hopend op een goede afloop.
Groet, Gert Jan

November 24, 2003 - 09:35 PM
familie mast
from Netherlands
Lieve Eef, Corry en Emma,
heel veel sterkte blijf net als wij hopen op een goede thuiskomst. We leven met jullie mee. Lieve groeten fam. Mast

November 24, 2003 - 10:01 PM
De grootscheepse zoekactie gaat door. De Marokkaanse kustwacht heeft toegezegd 3 dagen achtereen te gaan zoeken op zicht. Deze vluchten doen zij met toestellen die ook gebruikt worden voor de drugsbestrijding. Zij vliegen van Noord-Marokko via Azoren en dan met een ruime boog naar Noord-Spanje. Vandaag is de eerste vlucht uitgevoerd en zij hebben niets waargenomen. Er gaat een vloot van 150 vissers vanuit Marokko vissen op tonijn in het gebied tussen de Azoren en Spanje (ongeveer) zij blijven daar een maand en volgen de trek v.d. tonijn. Deze schepen hebben allen een fax (vertaald in het Arabisch) aan boord met beschrijving en foto's van Hein, Jan Jaap en de boot.

De kustwacht van Marokko, Spanje, Frankrijk, Engeland, Ierland en Nederland kijken naar onze jongens uit en er worden regelmatig noodoproepen uitgezonden zodat de vrachtschepen, vissersschepen en zeiljachten blijven uitkijken. Achter de schermen worden doorlopend alle mogelijkheden bekeken of wij nog meer kunnen doen. Deze acties en alle hartverwarmende berichten in het gastenboek geven ons weer nieuwe moed. Hein en Jan Jaap verdienen onze positieve steun.
H. groeten Evert en Corry.

November 24, 2003 - 10:20 PM
Egbert en Marjan Oosthoek
from Netherlands
Beste Eef, Corry, Emma en familie/vrienden
Weinig woorden veel gedachten. We blijven positief hopen en bidden voor de twee mannen. Sterkte en veel liefs.
Egbert en Marjan, Dennis, Daphne en Dion

November 24, 2003 - 10:36 PM
Daan van Leeuwen
from Netherlands
Ik hoop dat er binnenkort bericht komt van ze.
Het staat er niet goed voor, maar ik hoop het beste.
Ik wens hierbij veel sterkte aan de familie en vrienden.

November 24, 2003 - 11:14 PM
Rinus en Sjoukje van der Sluijs
from Netherlands
Hallo Corry en Evert,
Mede namens Hans en Mariët van der Sluijs vanuit Brisbane wensen we jullie heel veel sterkte, er wordt aan jullie gedacht!
Groetjes, ook van de kleine Sacha, onze chihuahua!

November 24, 2003 - 11:34 PM
Maatje en Ank
from Netherlands
Lieve Corry en Eef en verdere fam.
Wij zijn in gedachten steeds bij jullie en we hopen en bidden dat de jongens in goede gezondheid weer voet aan de wal zullen zetten. Heel veel sterkte toegewenst
Maatje en Ank.

Vorige deel    Volgende deel    Home